Winkelwagen

[ 0 ] Items
Afrekenen
 x 
Cart empty

D-D H2Ocean Refractometer


Price:
€45,00
  • Description
  • Reviews

D-D H2Ocean Refractometer  

Bijna alle, zo niet alle refractometers die momenteel beschikbaar voor de aquariumhobby zijn, zijn ontworpen voor het meten van keuken zoutwater (natriumchloride of brine oplossing) en niet 'zeewater'. Hoewel zeewater meestal natriumchloride bevat, er zijn ook andere elementen zoals magnesium en calcium aanwezig dat de brekingsindex iets veranderen waardoor een verkeerde saliniteit waarde aangegeven wordt.

Het meest voorkomende symptoom van dit verschil in brekingsindex kan bij het aanmaken van zeewater worden gezien. Nadat zeewater volgens de instructies van de fabrikant is aangemaakt kan het voorkomen dat de niveaus van elementen lager zijn dan aangegeven door de fabrikant. In feite alle niveaus zijn laag omdat het zoutgehalte niet zo hoog is als de aquariaan denkt dat het is - we hebben allemaal lage Ca of Mg voor een bepaald SG met vrijwel alle merken van zout gezien.

Het blijkt dat een 35ppt oplossing van echte zeewater dezelfde brekingsindex als een 36.5ppt zoutwater oplossing heeft en dus bij het gebruik van een brine / zout refractometer zal het saliniteit tot 1,5PPT lager zijn dan gewenst. Dit kan acceptabel voor de aquariaan zijn maar alleen als hij bewust van het verschil is. Na uitgebreide ontwikkeling, de nieuwe refractometer van D-D lost deze probleem op. Deze refractometer geeft de echte zoutgehalte resultaten bij juiste ijking aan en een grotere nauwkeurigheid dan voorheen haalbaar.

 

Contact

logo-nieuw
Hintham 43a
5246 AC Rosmalen

Tel.: 073-6440657

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Aquarent © All rights reserved. | by PE Web Services